Ok. Dzięki to bardzo upraszcza sprawę. Właśnie wybieram się po weeckendzie na zakupy do tego projektu. Szczerze to właśni ustalam co potrzebne i oprócz tej przejściówki nie bardzo nawet wiem co potrzebuję ( śmieszna sytuacja ).
Wiem tylko co chcę osiągnąć i oczywiście ten "przełącznik" był symboliczny w temacie.
Najlepiej jak byś miał z drugiej strony coś więcej niż tylko przycisk np jakiś mikroprocesor z obsługą RS. Możesz się pobawić i wlutować jakiś sterownik który odbierze ci wysłany bajt i zapisze w jakimś rejestrze
No to właśnie sedno sprawy. Docelowo na drugim końcu RS232 wyobrażam sobie coś bardziej wyszukanego niż przełącznik.
Pytanie:
Czy do takiego celu który opiszę potrzebuję się zaznajomić z programowaniem np ATMEGA ? ( czy to dobra droga do osiągnięcia tego celu)
Opis:
kamera + czujnik ruchu --> (?) --> RS323 komputera --> Uruchomić program na PC za pomocą sygnału z czujnika ruchu.
Przepraszam za mnogość pytań ale mało jest ludzi od których można coś fachowego się dowiedzieć więc korzystam. Sam nic nie wiem obecnie o mikrokontrolerach, widziałęm przykłady asemblerowego kodu na ATMEGA, wygląda, że tak powiem przyjaźnie na pierwszy rzut oka.